Fri frakt på beställningar över 2000kr ex moms                                                                                 Kundtjänst: 010-150 20 80

Packchips

Stötdämpande förpackningschips

Packchips är ett lättviktigt material som är tillverkat av 98% luft och 2% EPS. Tack vare hur lättviktigt det är så är det en populär produkt att använda som fyllnadsmaterial vid frakt. Packchipsen är tillverkade av Expanderad Polysteren (EPS), som är ett organiskt material som kan förbrännas eller återvinnas. Tillsammans med en dispenser kan du avsevärt förenkla och effektivisera hanteringen av packchipsen.

 

  1. Packchips

    Packchips

    Visa produkt
  2. Verktyg och tillbehör

    Verktyg och tillbehör

    Visa produkt

Packchips är en lättviktig produkt som skyddar och minimerar risken för transportskador. Det är en populär produkt att använda som fyllnadsmaterial exempelvis när flera mindre produkter ska skickas i en större låda. Packchipsen är tillverkade av 2% Expanderat Polysteren (EPS) samt 98% luft. Detta innebär att de är otroligt lättviktiga och därmed perfekta som fyllnadsmaterial.

Packchipsen samt dess förpackning är antistatiskt behandlade vilket innebär att de även går att använda för att emballagera produkter som behöver skyddas mot statisk elekticitet eller urladdningar.

EPS är ett organiskt material som också är brännbart. De går alltså att deponera för förbränning på soptipp då endast vatten, koldioxid och en liten mängd sot skapas när de förbränns. Men eftersom EPS går att återvinna är detta självklart att föredra. Företaget som ansvarar för att samla in och återvinna EPS heter Svensk EPS Återvinning AB. Ca 30% av den EPS som samlas in återvinns och blir nya produkter.