Hitta rätt i varubrevsdjungeln

Hitta rätt i varubrevsdjungeln

Favoritmetoden för att skicka produkter bland e-handlare har sedan länge varit PostNords e-tjänst varubrev. Inom kort införs förändringar på det maximalt tillåtna måttet på varubrev, PostNord MyPack Small och de nya reglerna ställer till det för många e-handlare. Flera pratar om att byta och hade gärna bytt till bättre tjänster men att förhandla ner priser är inte alltid det enklaste om man inte sänder större mängder varje dag.

PostNords förändring sker från och med den 2 maj 2018 och går från maxlängd 600mm + bredd + tjocklek max 900mm till längd: 340mm, bredd: 240mm, höjd: 70mm. Den maximala tillåtna vikten bibehålls på 2kg. Förändringen av måtten innebär att varubreven anpassas efter standardstorleken på fastighetsboxarna vilket i sin tur ökar servicegraden för både avsändare och mottagare.

En del av problemen man har stött på är att det har sorterats i fel burar och blandats ihop med paket i Mypack burar, samt att hälften av alla varubrev som skickas är för stora och kan inte delas ut i postlådor och fastighetsboxar. Det leder till att paketen har hamnat hos ombud vilket resulterat i förseningar. Tanken med de nya måtten är inte bara att breven överlag kommer bli klimatsmarta utan även att försändelserna går rätt från början och kunden slipper alla onödiga förseningar.

Många små- och medelstora företag drabbas hårt och vi på Davpack försöker hjälpa e-handlare att klara av denna förändring och hitta rätt i varubrevsdjungeln. Vi har sorterat ut de förpackningar som går som varubrev och utgått ifrån det maximalt tillåtna yttermåttet.

E-handelslådor

Våra e-handelslådor är idealiska att skicka produkter i samt tillverkade av miljövänligt wellpapp. Kartongerna är stansade, självlåsande och finns även med förslutningsremsa. I listan har vi samlat de mått som klarar av postens krav för att du som e-handlare ska kunna fortsätta skicka paket och spara pengar på fraktkostnaden.

E-handelspåsar

Våra fraktpåsar är vita med självhäftande remsa för snabbare förslutning och är idealiska vid försändelser av kläder, böcker, skor och andra produkter. Fraktpåsarna har en svart insida, enkla att märka med ett slitstarkt samt vattenavvisande yta.

Vadderade kuvert/Airpro bubbelpåsar är FSC-märkta och finns i flera färger med Peel & Seal förslutning. Bubblorna ger ett utmärkt skydd samt vattentätt vid det inre lagret.

Papptuber & Posthylsor

Papptuber levereras komplett med vita plastlock och används vid frakt av posters, målningar samt ritningar. Tillverkad av återvunnen wellpapp, enkel att försluta och finns tillgänglig i flera storlekar.

Genom att använda våra Posthylsor går det nu att skicka papptuber som varubrev och dra ner leveranskostnaderna. Posthylsorna är anpassade efter papptuberna, finns i flera storlekar, miljövänliga, tillverkade av wellpapp på 2mm.