Spenderar mindre än 10 kr per anpassad förpackning

Davpack

Hur man spenderar mindre än 10 kr per anpassad förpackning

Oavsett om ditt företag är stort eller litet, har du möjligheten att skicka en anpassad förpackning med en begränsad budget. För att få en helhetsbild över hur du med små medel kan anpassa förpackningar listar jag enkla tips som du kan göra från ditt vardagsrum, garage eller arbetsplats. Priserna är baserade på de aktörer som finns på marknaden och ger en indikation kring hur du som e-handlare kan tänka för att få ner priserna. Allt handlar om att kombinera postemballage med annat fyllnadsmaterial för att skapa en specialanpassad förpackning för ditt varumärke.

10 – 100

Beställningar per månad

Självlåsande lådor fp om 25st 2,19 kr
Emballagestämpel ca 5ml 1,30 kr
Strimlat silkespapper ca 4dl 0,74 kr
Packtejp ca 50cm 0,11 kr
Transportetikett styck 1,12 kr
Totalt 5,46 kr/st

Davpack

Självlåsande lådor med emballagestämpel och annat: ca 2 585 kronor inköp. Oavsett storleken på ordern är emballagestämpeln ett verktyg som tar profileringen långa vägar. För ett startkit med emballagestämpel och färg får du räkna med 1 995 kr. Minsta antal per förpackning på självlåsande lådor är 25 stycken och säljs i fler färger. Packtejp, fyllnadsmaterial och etiketter köper man för under 500 kr per månad. Emballagestämpeln betalar för sig själv redan efter den första månaden och kommer att hålla för tusentals tryck. Om du skickar färre paket än så per månad rekommenderas e-handelspåsar med frimärken. Priset på e-handelspåsar är oftast under 50 kr i en förpackning om 100 stycken.

100 – 500

Beställningar per månad

Självlåsande lådor fp om 25st 2,19 kr
Packtejp med tryck ca 50cm 0,48 kr
Strimlat silkespapper ca 4dl 0,74 kr
Transportetikett styck 1,12 kr
Totalt 4,53 kr/st

Davpack

Packtejp med tryck med självlåsande lådor och annat: ca 2 780 kr inköp. Springer tiden iväg av att stämpla kartonger sent på kvällarna så skickar du förmodligen fler paket, bra jobbat! Men det kanske är det dags att uppgradera dig till ett snabbare och ett effektivare alternativ. Packtejp med eget tryck är därför ett utmärkt val, du får fram varumärket samtidigt som du förseglar kartongen. Priserna för packtejp med eget tryck varierar oftast på mängden som beställs och priset online brukar ligga runt 2 000 kr med en förpackning om 36 rullar. När du nu börjat bygga upp varumärket och får fler kunder så är det viktigare än någonsin att synas, komplettera gärna med ett handskrivet kort till kunden och stärk er relation.

500+

Beställningar per månad

Måttbeställda lådor 7,96 kr
Strimlat silkespapper ca 4dl 0,74 kr
Packtejp ca 50cm 0,11 kr
Transportetikett styck 1,12 kr
Totalt 9,93kr/st

Davpack

Måttbeställda lådor med tryck och annat: ca 8 485 kr inköp. När du kommer upp i volymer och skickar fler än 500 lådor per månad så bör anpassade lådor vara ditt nästa steg. Här blir möjligheterna genast större och du kan fokusera på produktanpassade inreden för att skapa uppackningsupplevelser som sticker ut i mängden. Wellpapplådor med tryck har enklare att skilja sig ur mängden samtidigt som det ger ett bra första intryck. Självlåsande lådor med tryck börjar generellt på 1 000 stycken och priset varierar kraftigt mellan leverantörer.