Gör ett eget mobilställ av kartong

Mobilställ i wellpapp

Återanvänd gamla kartonger och bygg ett mobilställ.

I detta inlägg så kände jag att det var dags att vara lite kreativ, och då tänkte jag bygga ett mobilställ av lite gamla wellpapplådor som vi har liggandes. Ett bra sätt för föräldrar att pyssla med barnen samtidigt som dom får lära sig att återanvända wellpapp.

 

Steg för steg anvisningar så att även du kan bygga ditt egna ställ. Så! Vad behöver vi? En gammal kartong, en penna, linjal, sax och en liten brytkniv (var försiktig med kniven). I bilderna nedan så ser du hur jag gjorde steg för steg.

  1. Rita ut linjerna på wellpappkartongen. Jag ville ha ett lite mindre mobilställ, så jag mätte ut ca 33 cm långt och 9 cm brett.
  2. Mät ut, rita dit den lilla fliken som mobilen ska stå på. Skär sedan ut det*Tips: Skär allting med brytkniven efter du klippt av onödiga delar. 
  3. På andra sidan av wellpappkartongen så ska det finnas ett hål. Här ska du mäta ut hur stor fliken är och skära så att den kommer igenom enkelt.
  4. Passa på att skära ut mindre flikar så att laddaren kan snyggt komma igenom och gå under ditt nya mobilställ.
  5. Vik på två ställen så att det bildas en liten triangel. Jag vek från flikens sida ca 11 cm in och nästa kant på 20 cm in mot det lilla hål vi skar ut. *Tips: Lägg kartongen över en bordskant och vik till så att det blir rakt.

Det var de hela! Nu har även du lyckats bygga ett mobilskal för din telefon samtidigt som du har återanvänt wellpapp.

Mobilställ i wellpappkartong
Mobilställ i wellpappkartong