Packa smart

Packa smart

Att packa smart gynnar både miljön och din budget. Det handlar om att tänka på storlekar och anpassa ditt emballage efter dina produkter. 

Att packa smart handlar om att använda emballage som är skräddarsydda efter dina produkter. Genom att packa i mindre lådor för små produkter och större lådor för stora produkter kan du också börja packa smart! Det kanske verkar självklart, men det finns många företag som packar små produkter i stora lådor som de sedan fyller ut med fyllnadsmaterial.
Fördelarna med att packa smart är många. Budgetmässigt är det en fördel eftersom mindre kartonger ofta är billigare, och även innebär mindre fyllnadsmaterial och en lägre fraktkostnad. För mindre företag är det en smart investering att köpa på sig lådor i olika storlekar. Detta eftersom en större mängd ofta innebär lägre pris med vår prisstege.

Tänk på uppackningsupplevelsen.

Först och främst bör du alltid tänka på hur din kund kommer uppleva att ta emot din produkt. En låda som känns logisk och genomtänkt ger ett mer professionellt intryck än en gigantisk låda fylld med bubbelplast. Att ta emot en mindre mängd emballage innebär ofta även en mer positiv uppackningsupplevelse. Om kunden får hem en låda som är en bra storlek i förhållande till produkten, och har en rimlig mängd fyllnadsmaterial, är du ett steg närmre en positiv uppackningsupplevelse.

Hur denna skräddarsyning ska gå till rent praktiskt finns det flera exempel på, här kommer några:

Köp emballage i olika storlekar.

Det optimala är anpassa så mycket som möjligt. Exempelvis genom att använda både vadderade kuvert, e-handelslådor och wellpapplådor i diverse storlekar. Men om denna möjlighet inte finns, kan det vara en god idé gruppera dina produkter i storleksgrupper och använda lådor som passar varje grupp. Exempelvis en e-handelslåda som passar allt från smycken till solglasögon, en medium wellpapplåda som passar kläder och skor, och en större wellpapplåda som passar för större ordrar och produkter.

Köp en låda som går att anpassa efter flera produkter.

Teleskåplådor och justerbara lådor är wellpapplådor som går att anpassa för att bli mindre eller större. Dessa lådor kan göras större eller mindre, och minskar på så sätt mängden fyllnadsmaterial som behövs. En stor fördel med att köpa en typ av låda är att du snabbt kan komma upp i en större mängd. Vår prisstege innebär att större mängd ger mer rabatt vilket tillåter dig att spara en hel del pengar.