Fryskartong

Fryskartong ger upp till sju gånger bättre isolering än en standard frigolitlåda. Godkänd att transporteras både inom Europa samt Nationellt.

Våra fryskartonger även kallade för kylkartong samt termolådor i kartong – är en optimal lösning för att hålla produkter kylda under transport. Våra fryskartonger ger upp till sju gånger bättre isolering än en standard frigolitlåda och är idealisk för läkemedel, vacciner, serum alternativt för mat som behöver hållas kylt. Termolådorna är godkänd för transport i både Europa samt Nationellt. Wellpapplådan kan användas som fraktförpackning utan någon ytterkartong, emballaget är både vattenavvisande, miljövänligt samt återvinningsbar.

I detta blogginlägg sammanställer vi de olika fryskartongervi har valt att arbeta med. Följ länken för att se hela vårt sortiment med termolådor.

Termolåda

En innovativ termolåda för transport av temperaturkänsliga varor. Termolådan är en optimal och prisvärd lösning för att behålla produkterna kylda. Idealisk för läkemedel, vacciner, serum alternativt för mat som behöver vara kyld. Godkänd att transporteras både inom Europa samt Nationellt.

En termolåda isolerar som en frigolitlåda och är lika praktiskt som wellpapplåda. Wellpapplådan kan användas som fraktförpackning utan någon ytterkartong och är både vattenavvisande samt återvinningsbar.

Material: Strängsprutad polystyren med en aluminiumbeläggning.

 • Icke brandfarligt
 • Aluminiumbelagd
 • Godkänd för transport

Termoset 0–7°C

Komplett lösning för kyllogistik, bestående av en Termolåda och Gelkudde. Perfekt för transport av varor som behöver vara i en temperatur mellan 0 ° till + 7 °C upp till 48 timmar. Godkänd att transporteras både inom Europa samt Nationellt.

Frys gelkuddarna vid -18 °C i 24 timmar för fullständig kylkapacitet. Wellpapplådan kan användas som fraktförpackning utan någon ytterkartong och är både vattenavvisande samt återvinningsbar.

Material: Termolåda: Strängsprutad polystyren (XPS) med en aluminiumbeläggning. Gelkudde: Gelfylld PE-film samt livsmedelsgodkänd.

 • Aluminiumbelagd
 • Livsmedelsgodkänd
 • Bevarar temp upp till 48h

Termolåda med lock

Termolåda av hög kvalitet för transport av temperaturkänsliga produkter. Består av en isolerad innerförpackning i polystyren med en ytterkartong. Ger upp till sju gånger bättre isolering än en standard frigolitlåda.

Högkvalitativ dubbelwell låda med 6 cm tjock XPS-isolerad behållare för högsta krav. Idealisk för läkemedel, vacciner, serum och andra varor som kräver en temperaturkontrollerad transport. Wellpapplådan kan användas som fraktförpackning utan någon ytterkartong.

 • Återanvändbar
 • Aluminiumbelagd insida
 • Sprängsprutad polystyren (XPS)

TermoSet -21°C

ThermoSet med en komplett lösning för kyllogistik, bestående av en Termobox och Frysklamp Idealisk för transport av frysta produkter – upp till 96 timmar. Håller temperaturen mellan -18 °C och -21 °C upp till 96 timmar. Validerad i laboratorier och under verkliga förhållanden och är godkänd att transporteras både inom Europa samt Nationellt.

Frysning av frysklampar rekommenderas vid -30 °C i 48 timmar för absolut bästa kylkapacitet, produkter som ska levereras behöver vara kylda innan transport. Wellpapplådan kan användas som fraktförpackning utan någon ytterkartong.

Material: Termobox: Strängsprutad polystyren (XPS), aluminiumbeläggning. Frysklamp: HD-PE med gelfyllning, livsmedelsgodkänd.

 • Dubbelwell låda
 • Livsmedelsgodkänd
 • Sprängsprutad polystyren (XPS)

Frystillbehör – Kyl & Frysklamp

Gelkuddar för transport av temperaturkänsliga produkter och kyler upp till 48 timmar. Gelkuddar är idealiska för användning i termiska förpackningar för läkemedel, vacciner, serum, mat och alla andra kylprodukter.

Frysning av Gelkuddar rekommenderas vid -18 °C i 24 timmar för full kylningskapacitet. Material: Gel-fylld PE-film.

Frysklamp håller produkterna i en kyla av -21 °C upp till 96 timmar. För transport av frysta produkter som läkemedel, vacciner, serum, kemikalier, biologiska prover, mat etc. Frysklamparna är återanvändbara, giftfria och fläckar inte, de kan ersätta torris och behöver inte sändas som farligt gods.

Frysning av frysklampar rekommenderas vid -30 °C i 48 timmar för bästa kylkapacitet. Material: HD-PE-hus med gelfyllning, Livsmedelsgodkänd.

 • Återanvändbar
 • Giftfri gelkudde
 • Livsmedelsgodkänd